Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Man häktad för bedrägerier mot äldre

En man sitter sedan fredagen den 10 augusti häktad misstänkt för tolv bedrägerier mot minst åtta personer.

Tillvägagångsättet för att lura de äldre har varit likartat. Under juni och juli månad har mannen sökt upp personer i Stockholmsområdet och utgett sig för att komma från hemtjänsten. Därefter har han påstått att han ska kontrollera deras trygghetslarm. I anslutning till detta har mannen tagit värdesaker som smycken, kontanter och även kontokort som han sedan använt.

- Tack vare ett snabbt agerande och ett bra utredningsläge har vi kunnat förhindra att fler äldre drabbas av denne gärningsman. Vi hoppas nu på en fällande dom, säger Susanne Wikland, lokalpolisområdeschef i Farsta, och fortsätter:

- Brott mot äldre är ett brott som drabbar även anhöriga till de äldre. Vi uppmanar folk att vara uppmärksamma och inte tveka att höra av sig till polisen om det är något som känns olustigt.

Den misstänkte är på sannolika skäl misstänkt för bedrägeri samt stöld. Mannen erkänner samtliga fullbordade bedrägerier men förnekar stöld.

Så skyddar du dig mot åldringsbrott

I hemmet:

Håll ytterdörren låst även när du är hemma.

Förvara inte kontanter eller värdefulla smycken lättillgängligt i hallen eller i sovrummet där tjuvarna brukar leta först.

Var vaksam om någon ringer på och du inte väntar besök.

Är du minsta osäker – öppna inte dörren.

Släpp inte in folk du inte känner.

Lämna inte ut bankkort eller koder.

Utomhus:

När du är ute ha handväskan stängd och håll i den.

Skydda koden till bankkortet när du handlar.

Var vaksam mot okända.

 

Läs mer:
https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/aldre-och-funktionsnedsatta/

Till toppen