Mats Berggren blir strategisk rådgivare i Belgrad

Mats Berggren, idag chef för underrättelseverksamheten i region Syd, blir strategisk rådgivare åt polisen i Serbien. Uppdraget är den sista delen i ett långvarigt svenskt engagemang i att utveckla serbisk polis, som en del av nationens närmande mot EU.

Mats Berggren kommer under två års tid att hjälpa kollegorna i Serbien att utveckla sin underrättelsetjänst och sin strategiska ledning. Han tillträder sin nya tjänst den 1 oktober.

-  Det ska bli en fantastiskt spännande utmaning. Jag har länge velat prova på en utlandstjänstgöring, och det här kändes som absolut rätt uppdrag utifrån min profil och rätt tillfälle, säger Mats Berggren.

Eftersom uppdraget i Serbien sträcker sig över två år kommer Mats Berggren att avsäga sig förordnandet som chef för underrättelseenheten i region Syd. En tillförordnad chef kommer att leda verksamheten tills dess att en ny ordniarie chef kan vara på plats. Rekryteringen kommer att påbörjas under hösten.

-  Jag är väldigt stolt och glad över att Mats fått uppdraget i Serbien, ett uppdrag som han kommer att klara galant. Jag önskar Mats ett stort lycka till, och om två år ser jag fram emot att hälsa honom välkommen tillbaka till region Syd, säger regionpolischef Carina Persson.

Till toppen