Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Person misstänkt för bränder kring Vedum släpps ur häktet

Den person som suttit häktad misstänkt för att ha anlagt bränder i trakten av Vedum har idag släppts ur häktet. Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm har beslutat att häva häktningen eftersom utredningsläget inte längre motiverar häktning.

Utredningen har bedrivits intensivt i hela polisområdet den senaste månaden. Polisen har inte funnit något som pekar på någon annan misstänkt i ärendet och polisen kan konstatera att inga anmälda bränder har inträffat under tiden personen suttit häktad. Misstankarna mot den tidigare häktade personen kvarstår och utredningen kommer att fortsätta, även om det i nuläget inte finns tillräckliga skäl för att hålla den misstänkte inlåst under utredningens gång.

– Vi förstår att frisläppandet kan skapa oro i Vedum. Vi kommer därför att ha ökad närvaro i området och kommer ha en tät dialog med Vara kommun. Vi är också fortsatt intresserade av att få in uppgifter som kan leda utredningen framåt säger Fredrik Malm, lokalpolisområdeschef i Västra Skaraborg.

Frågor kring polisens trygghetsskapande arbete i området besvaras av lokalpolisområdeschef Fredrik Malm 010-56 587 39.

Till toppen