Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisens arbete mot bilrån i norra Stockholms län

Ett antal bilrån har skett i norra Stockholms län under sommar och vår. Det har varit fall där personer tagit sig in i bostäder och hotat till sig bilnycklar/bilar.

Polisen arbetar intensivt dels i de aktuella brottsutredningarna, dels med brottsförebyggande arbete.

Många bilar är mer stöldsäkra idag än tidigare vilket kan innebära att stöld/rån av bilar sker på andra sätt än tidigare. I norra Stockholms län finns ett antal fall under vår och sommar där personer bland annat blivit bestulna på sina bilar genom rån i hemmet.

Det har vid flera tillfällen skett genom att en eller flera okända personer på olika sätt tagit sig in i bostäder för att stjäla bland annat bilnycklar/bilar. Denna typ av brott har hittills skett i Danderyd, Sollentuna, Täby och Vällingby.

Grannsamverkan en viktig del

Ett arbete pågår för att förhindra att fler bilrån sker. Bland annat finns fler poliser ute i de berörda områdena och ett riktat arbete pågår mot personer kända för liknande brottslighet. Grannsamverkan är också en viktig del och samverkan och delning av information. Fler ögon och öron är bra i både brottsförebyggande och brottsutredande perspektiv.

Utredningsmässigt har polisen arbetat med dörrknackning för att försöka få fram fler vittnesuppgifter och tekniska undersökningar för att säkra spår. Ännu är ingen frihetsberövad.

Precis som i vardagen är det viktigt att vara extra vaksam och uppmärksam och känna till vad som sker i sitt närområde.

Har du information om bilrånen som skett – prata med din lokala polis, kontakta polisen på 114 14 alternativt lämna tips på polisen.se. Vid pågående brott ska du alltid ringa 112.

Till toppen