Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisens goda arbete i Ljusdal

Andreas Löfstrand Carin Götblad och P-O Gustavsson

Carins besök på polisstationen i Ljusdal Bild: Polisen

Tisdag den 7 augusti besökte regionspolischef Carin Götblad lokalpolisområde Hälsingland och fältstaben i Färila.

Det var kommenderingschefen för polisens insats gällande bränderna i Ljusdal kommun Per Ågren och stabschef Andreas Löfstrand som tog emot Carin.

Målet med hennes besök var att träffa personal från polisen som arbetade ute på fältet, se hur polisen löste sina arbetsuppgifter och ett möte med länsstyrelsens insatsledning.

Länsstyrelsens ledningsgrupp representerades av landshövding Per Bill och räddningsledare Robert Strid som lämnade en tydlig information om bränderna i Ljusdals kommun till Carin Götblad och poliserna på plats.

Det som gjorde ett starkt intryck på regionspolischefen var arbetet i ledning, fältstaben och ute på fältet.

- Alla medarbetare visade ett sådant stort engagemang och mycket gott arbete. Att under svåra omständigheter kunna arbeta uthålligt skickligt, det är att vara professionell.

Carin lyfter som exempel den lilla fältstaben i Färila som arbetade metodiskt, proffsigt problemlösande och lugnt. Det är stora ytor som har brunnit och det är ett mycket omfattande arbete som har genomförts av räddningstjänsten och all andra myndigheter som har samarbetat.

Carin Götblads slutord blir:

- Jag är mycket imponerad, inte minst när jag tänket på hur våra medarbetare, men också all personal från räddningstjänst, Trafikverket, kommunerna och civilsamhället, som arbetat i första linjen under sådana omständigheter som extrem hetta och rök. Det behövs bara att kliva ur bilen i gassande sol för att slås av hur obehagligt det är.

Carin Götblads reflektioner:

- Svensk polis visar styrka och proffsighet när vi samarbetar men att hela samhället behöver uppgradera sin beredskap tror jag vi alla känner.

- Risken är stor att liknande händelser inträffar snart igen och då måste svenska myndigheter vara förberedda på det.

Carin Götblad.

Regionspolismästare i region Mitt.

Till toppen