Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisinsats vid fotbollsderby på Tele2 Arena

Söndag den 2 september klockan 15.00 är det fotbollsmatch på Tele2 Arena. Då kommer extra många människor att åka kollektivt eller på andra sätt ta sig till och från arenan.

Ett stort antal besökare beräknas av arrangören besöka arenan. Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar. 

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås. 

Erfarenheter från tidigare derbyn gör att ordningsstörningar inte kan uteslutas. Det kan också förekomma pyroteknik inne på arenan vilket kan orsaka obehag samt medföra eventuella hälsorisker. 

Erfarenheter visar också att insläppen tar tid på grund av att besökarna måste visiteras för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenorna. Arenan öppnas för insläpp en och en halv timme före avspark. I området runt arenan kommer en del avspärrningar att göras. 

Med anledning av de oroligheter som förekom under vårens derbyn med bland annat våldsamma upplopp inne i arenaområdet, ett flertal brott mot ordningslagen samt på grund av farligheten vid användandet av bengaler har Polismyndigheten, efter samråd med Räddningstjänsten, fattat beslut om neddragning med 1000 besökare på varje klacksektion (Södra och Norra). 

Frågor och mer information

Frågor om polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefon 010-56 373 59. Vid behov kommer även information att lämnas på https://polisen.se/stockholm samt på twitterkanal: polisen08live.

Mer information om matchen och arenaområdet finns på Tele2 Arenas webbplats.  

För eventuella förändringar och störningar i kollektivtrafiken, se SL:s webbplats.

Till toppen