Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Så påverkas trafiken i Stockholms innerstad på lördag

Europride-parad, cruising och fotboll på Friends arena är några av de evenemang som kommer att påverka både bilismen och den kollektiva busstrafiken under lördagen den 4 augusti.

Klockan 13.00 startar Europride-paraden från Norr Mälarstrand för att sedan gå via Stadshusbron-Tegelbacken-Vasagatan-Kungsgatan-Stureplan-Sturegatan-Lidingövägen till Östermalms IP.

Erfarenhetsmässigt kommer väldigt många människor och fordon att delta i paraden och paradvägen kommer också att kantas av många människor. Detta medför att det kommer att vara mycket begränsade möjligheter att ta sig fram med fordon i anslutning till paradvägen.

Flera samtidiga evenemang

Samtidigt som deltagarna i paraden håller på att förbereda sig pågår sedan klockan 9.00 en stor motorträff ute på Solvalla. Denna träff avslutas klockan 17.30. Därefter kommer många av deltagarna med sina fordon åka mot Stockholms innerstad för att åka runt i de centrala delarna. Detta kommer också att påverka trafiksituationen framför allt runt Sveavägen.

Klockan 20.00 spelas det fotboll på Friends arena. Enligt arrangören beräknas publiken uppgå till ett större antal personer.

Allt detta sammantaget gör att väldigt många människor kommer att vistas i centrala Stockholm under dagen och kvällen, samt ute vid Friends arena i anslutning till fotbollsmatchen.

Polisen i region Stockholm har en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås.

Mer information kan fås på nedanstående webbplatser:
Stockholm Pride
SL

Eventuella mediafrågor besvaras på 010-56 373 59.

Till toppen