Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Summering av polisinsats den 25 augusti i Stockholm

Polisen har under lördagen den 25 augusti haft en större polisinsats med anledning av det stora antalet händelser i Stockholm. Ett fåtal brott har rapporterats.

– Många människor har idag uttryckt sin åsikt i Stockholm. Polisen har arbetet hårt för att såväl de tillståndsgivna som de icke-tillståndsgivna allmänna sammankomsterna ska kunna genomföras utan svårare oordning och det målet har nåtts, säger Annika Lindroth, kommenderingschef.

De brott som hittills rapporterats är ett antal fall av skadegörelse samt ett antal anmälningar om olaga demonstration, det vill säga gällande de icke-tillståndsgivna allmänna sammankomster som genomfördes i stan under dagen.

En handfull personer har under dagen varit frihetsberövade men samtliga är nu släppta.

Vid ett ingripande på Vasagatan skadades en kvinna av en polishäst. Kvinnan har inte behövt uppsöka sjukhus. En anmälan om tjänstefel har upprättats. Vid samma tillfälle skadades två poliser när de fick någon typ av spray i ansiktet. De fick efter kontroll lämna sjukhus.

Bra samverkan med aktörer

En bra samverkan har skett med övriga aktörer inom Samverkan Stockholm, det vill säga bland andra Länsstyrelsen i Stockholms län, Stockholm stad, Trafikverket, räddningstjänsten, Stockholms läns landsting och trafikhållarna.

– Idag har varit en utmaning för både boende, näringsidkare och polisen. De som bor i och har besökt Stockholm idag har visat stort tålamod och poliserna som jobbat där ute har gjort ett väldigt bra jobb. Jag vill rikta mitt tack till alla, säger Annika Lindroth.

Summeringen av polisinsatsen är preliminär. Frågor från media besvaras från söndag 26 augusti klockan 8 på 010 - 56 373 50.

Till toppen