Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 personer åtalas för våldsamt upplopp

Det var i samband med ett fotbollsderby den 20 maj i år som ett större bråk uppstod inne på Tele2 Arena precis efter att matchen avslutats. Nu har det väckts åtal mot 15 av de 23 personer som greps på plats.

I samband med det större bråket på det övre etaget på läktaren inne på Tele2 Arena greps 23 personer och ett stort antal poliser och säkerhetsvakter fick ingripa. Vid tillfället förekom både så kallade rusningar och det kastades pyroteknik.

Av de 15 som nu, i en första del, åtalas för våldsamt upplopp åtalas sju stycken också för andra brott som misshandel, hets mot folkgrupp och brott mot ordningslagen.

– En person åtalas också för hets mot folkgrupp efter att ha gjort en speciell hälsning mot motståndarklacken, tre personer åtalas också för misshandel efter att ha sparkat på andra personer i samband med upploppet, säger Patric Josefsson, som utrett ärendet hos polisen i region Stockholm.

Åtal väcktes den 22 november och rättegången inleds den 6 februari nästa år.

Ytterligare personer som var inblandande i bråket/det våldsamma upploppet kommer det att väckas åtal mot i ett senare skede.

Till toppen