Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Femton narkotikabrott rapporterade under insats i Valsta i Sigtuna kommun

Polisen har genomfört en insats mot den öppna narkotikahandeln i Valsta i Sigtuna kommun. Insatsen är en del i arbetet för att öka tryggheten för boende i Valsta.

– Målet med vårt arbete är att störa de kriminella och denna gång arbetade vi mot den öppna narkotikahandeln. Det handlar om att både lagföra dem som begår brott och förhindra att brott sker, säger Emil Andersson, chef i lokalpolisområde Sollentuna där Sigtuna kommun ingår.

Arbetet för att öka tryggheten i kommundelen sker bland annat tillsammans med Sigtuna kommun. Ett antal övervakningskameror har också satts upp i området, dels för att förebygga brott,dels för att vara till hjälp i utredningsarbetet då brott har begåtts.

Insatsen mot narkotikahandeln som genomfördes i slutet av november och början av december är en del av det samlade arbetet.

– Genom en daglig kombination av både polis i uniform och civilklädda har vi haft en relativt hög synlighet i området vilket många säkert sett, säger Magnus Carmelid, ansvarig för insatsen i lokalpolisområde Sollentuna.

Kontakt med socialtjänsten 
En del av resultatet av insatsen är att polisen i ett antal ärenden tagit kontakt med socialtjänsten angående ungdomar i riskzonen. Under veckan gjordes också femton anmälningar om olika typer av narkotikabrott och två fall av grov olovlig körning.

För att hitta narkotika som kunde vara gömt i centrum sökte också en narkotikahund vid två tillfällen i Valsta centrum.

– Valsta har problem med narkotikaförsäljning och därför känns det extra bra att kunna vara fler poliser på plats där. Platsen är inskriven i våra samverkansöverenskommelser med kommunen och vi kommer fortsätta vår närvaro i området under 2019, säger Magnus Carmelid.

Till toppen