Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Jennie von Alten ny regionkanslichef

Leende kvinna

Jennie von Alten

Jennie von Alten, idag chef för Kronobergshäktet, blir ny kanslichef i polisregion Stockholm. Hon tillträder sin tjänst den 25 februari 2019.

- Vi är stolta och glada över att få Jennie von Alten till oss i Polisen och region Stockholm. Hon är en omvittnat framgångsrik och omtyckt ledare och kommer att komplettera oss andra i regionledningen väldigt bra, säger biträdande regionpolischef Pia Sjunnegård Dahlbom.

Jennie von Alten har varit häkteschef på Kronobergshäktet sedan 2016. Dessförinnan var hon bland annat chef för anstalten Norrtälje och kriminalvårdschef i Uppsala. Hon är utbildad i rättsvetenskap och juridik och började sin karriär som kriminalvårdare på Kumla.  

- Polisens verksamhet har alltid intresserat mig och efter mina 19 år i kriminalvården så kommer denna chans lägligt. Jag känner mig privilegierad och förväntansfull att få bli en del av detta viktiga samhällsuppdrag. Jag tror att mina tidigare erfarenheter kan bidra till att utveckla regionkansliet säger Jennie von Alten.

Till toppen