Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Nio gripna för personrån

Tidigt i morse greps nio personer i en samordnad insats i södra Stockholm. De misstänks bland annat för ett stort antal personrån i november.

Den samordnade insatsen i polisområde Stockholm syd innefattade flertalet husrannsakningar mot ett antal misstänkta personer i Stockholmsområdet. I nuläget är nio stycken gripna. Misstankarna innefattar bland annat ett tiotal personrån, övergrepp i rättssak, utpressning samt bedrägeri.

– Nu återstår ett stort utredningsarbete då man säkrar bevisning och håller förhör med de misstänkta. Målet med insatsen är att lagföra de personer som begår denna typ av brott och skapar otrygghet bland medborgarna., säger Andreas Lindberg, operativ koordinator på lokalpolisområde Skärholmen.

Polisen i Stockholm har under hösten märkt av en uppgång av anmälda personrån. Många av rånen riktar sig mot ungdomar och på olika platser runt om i Stockholms län. Genom en kartläggning av dessa ärenden har polisen lagt ett pussel och kunnat ringa in ett större antal individer som blivit misstänkta för dessa brott. Många av de misstänkta är ungdomar. Därför krävs också ett tätt samarbete mellan åklagare, polis och socialtjänsten i dessa ärenden.

– Rättsväsendet ser allvarligt på brott som begås av unga. Framgång i detta ärende var bland annat en sammanställning av signalement och tillvägagångssätt. Där vi har genombrott i utredningarna gör vi vad vi kan för att nå fällande dom, säger Charlotta Erlandsson, lokalpolisområdeschef i Skärholmen.

Till toppen