Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Så påverkas trafiken i Stockholm city under nyår

område över avspärrningar vid nyår i Stockholm city

Trafikfri och fyrverkerifri zon under nyår i Stockholm city.

Under nyårsnatten arrangerar Stockholms stad nyårsfirande med fyrverkerier vid Skeppsbron i centrala delar. Polisen rekommenderar besökare att vara ute i god tid, använda kollektivtrafik och vara uppmärksamma på fyrverkerifria zoner.

Polisen arbetar tillsammans med Stockholms stad för att nyårsfirandet ska bli tryggt och trevligt för alla. En del i polisens arbete är att se till att alla kan ta sig till och från området på ett smidigt sätt då det brukar samlas mycket folk under firandet.

Planerar du att resa till eller passera området under nyårskvällen och -natten bör du vara ute i god tid och lämna fyrverkerier, rispapperslyktor och dylikt hemma. Delar av området runt Skeppsbron/Saltsjön är en fyrverkerifri zon. Avspärrningarna kring området gör att både bil- och kollektivtrafik påverkas under nyårsnatten.

Begränsad framkomlighet

Det kommer vara begränsad framkomlighet för fordon i Gamla Stan samt vid Blasieholmen och Kungsträdgården från klockan 20:00. Utifrån tidigare års erfarenheter vet vi att det också brukar bli trafikstörningar på Strandvägen och Munkbroleden.

Var ute i god tid

Tunnelbanestationerna Kungsträdgården, Gamla Stan och Slussen kommer sannolikt att vara hårt ansatta då det är mycket folk i rörelse. Färdas man via dessa knutpunkter bör man vara ute i god tid.

Mediefrågor besvaras på telefon 010-564 05 55 (kontorstid), under nyårshelgen hänvisas media på telefon 010-569 02 16.

För mer information:

Till toppen