Polisman avliden i trafikolycka

En polisman i yttre tjänst i polisområde i Malmö avled under tisdagskvällen i tjänsten.

Ytterligare en polis skadades lindrigt i olyckan. Patrullen var på väg på en utryckning då polisbilen voltade av vägen.

– Jag har med stor sorg mottagit beskedet om att vår kollega avlidit i tjänsten. Jag vet att detta var en mycket uppskattad medarbetare och vän. Mina tankar går till hans familj, vänner och närmaste kollegor, säger regionpolischef Carina Persson. 

Även rikspolischefen kommenterar händelsen.

– Det är med stor bestörtning som jag har tagit emot beskedet att en polis i Malmö har avlidit under ett tjänsteuppdrag. Mina tankar går till den avlidne kollegan, de anhöriga och övriga arbetskollegor i Malmö och i region Syd. Polisyrket är förenat med vissa risker och den här tragiska olyckan visar att vi måste fortsätta arbetet med att minimera de riskerna, säger rikspolischef Anders Thornberg.

Under gårdagskvällen samlades kollegor och chefer på Rosengårds polisstation för att tillsammans hantera sorgen och förlusten.

 I en situation som denna är det viktigt att finnas till för varandra, ta hand om varandra och trösta varandra så gott det går. Det har vi gjort under natten och det kommer vi att behöva göra under en lång tid framöver, säger Malmös polisområdeschef Stefan Sintéus.

Olyckan kommer att utredas av avdelningen för särskilda utredningar, som är en oberoende och fristående avdelning inom polisen.

Pressträff planeras på Rättscentrum i Malmö under onsdagen, kl 10.15.

Inga ytterligare kommentarer kan ges i nuläget.

Till toppen