Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Trafikvecka

Under denna vecka kommer trafiksektionen i region Bergslagen att genomföra en utökad kontroll med inriktning alkohol och droger i trafiken.

Den övergripande inriktningen är att öka trafiksäkerheten och tryggheten samt försvåra de kriminellas användning av vägnätet i regionen.

Trafiksäkerhetsarbetet är ofta en ingång till att upptäcka annan brottslighet. Med ökad vaksamhet, nyfikenhet och ett aktivt arbetssätt baserat på underrättelser ska polisen öka trafiksäkerheten och försvåra för kriminella att använda trafikmiljön som brottsplats.

Inför julhelgerna befaras ett ökat användande av alkohol. Man vet sedan tidigare att det är ungdomar som i högre grad är i riskzonen under perioden innan jul. För att avhålla personer från att köra motorfordon kommer polisen under vecka 50 att ha en ökad frekvens beträffande nykterhetskontroller. Det kommer att innebära en ökad upptäktsrisk för den som framför motordrivet fordon under påverkan av alkohol eller droger. Polisen uppmanar också till att inte köra dagen efter det att man druckit alkohol.

Polisen i regionen kommer att ha korta och flera kontroller på de större vägarna samt i tätorterna.

Till toppen