Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen i region Stockholm prisas

Polisen i region Stockholm fick tillsammans med andra aktörer årets 112-pris för insatsen vid terrorattacken i Stockholm den 7 april 2017. Erika Andersson från Lpo Norrmalm representerade polisen.

Priset delades ut av SOS Alarm på 112-dialogforum 2018. Med priset vill SOS Alarm uppmärksamma samverkan mellan polis, räddningstjänst, ambulans, väktarbolag och läkare och andra vårdutbildade som anslöt spontant till Drottninggatan för att hjälpa skadade och rädda liv.

– Jag känner mig stolt över alla mina poliskollegor och de övriga aktörerna som vi samarbetade med vid terrorattacken. Utan varandras hjälp hade vi aldrig lyckats så bra i vårt arbete. Jag representerar alla oss poliser som arbetade vid terrorattacken, säger Erika Andersson, Lpo Norrmalm.

Motiveringen till priset lyder:

"112-priset 2018 tilldelas samtliga professionella aktörer som gjorde en insats vid terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april. Insatsen präglades av en fantastisk samverkan, men också av medmänsklighet och en genuin vilja att hjälpa till utöver det som krävs i tjänsten."

112-priset 2018 - SOS Alarms film om händelsen (Youtube)

Till toppen