Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Åsa Palmqvist blir ny kanslichef i region Syd

Åsa Palmqvist

Åsa Palmqvist. Bild: Lars Hedelin, Polisen

Åsa Palmqvist, idag biträdande regionpolischef i Bergslagen, blir ny kanslichef i region Syd. Hon tillträder sin tjänst den 1 april.

- Åsa Palmqvist har en lång erfarenhet och mycket god kunskap om verksamheten, och jag är väldigt glad över att hon vill komma hit och vara en del av ledningen för region Syd. Åsa kommer på ett utmärkt sätt att kunna utveckla och driva arbetet med att bygga upp ett regionkansli som på ett hållbart sätt kan stötta hela regionen, säger Carina Persson, regionpolischef i Syd.

- Det ska bli väldigt roligt att ta sig an detta uppdrag. Jag ser på kansliet som ett nav, med uppgift att hålla samman regionens olika delar till en helhet och som på ett strukturerat och tillgängligt sätt stöttar verksamheten på bästa sätt, säger Åsa Palmqvist.

Välkänt ansikte
Åsa Palmqvist är ett välkänt ansikte för många i region Syd. Hon kommer ursprungligen från Skåne, där hon bland annat varit taktisk ledare under åren 2011-2014. I denna tjänst arbetade hon över hela regionen. Åsa har dessförinnan även varit biträdande chef i polisområde Malmö samt arbetat i PONV och gamla POSS.

Sedan 2015 har Åsa varit biträdande regionpolischef i Bergsslagen. Tiden här har varit oerhört lärorik i många avseenden, och erfarenheterna och intrycken tar Åsa med sig tillbaka till Syd. När hon nu till våren lämnar veckopendlandet till Örebro bakom sig, ser hon förstås fram emot att kunna bo och arbeta i samma region. Hemmet finns i både Malmö och på Sturkö utanför Karlskrona, och Åsa planerar att röra sig mycket över regionen.

Viktigt med helhetssyn
- Jag tror att detta ger mig en helhetssyn som är viktig att ha i det regionala uppdraget. Alla erfarenheter man skaffar sig bidrar till att öppna ens sinnen, och får en att förstå att olika områden brottas med olika förutsättningar och problem. Det sätter jag stort värde på, säger Åsa Palmqvist.

Ladda ner högupplöst pressbild på Åsa Palmqvist

Till toppen