Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Extra resurser mot inbrott i Sollentuna och Täby under sportlovet

Under sportlovsveckan reser många på semester. Polisen i Sollentuna och Täby ökar därför sin synlighet i bostadsområden i syfte att förebygga inbrott. Polisen tar hjälp av grannsamverkan för att ha fler ögon som kan upptäcka om något inte står rätt till.

– Sollentuna har varit väldigt brottsutsatt den senaste tiden och de boende känner sig otrygga. Vi försöker råda bot på det genom att den här insatsen, säger Margareta Wennberg, gruppchef i lokalpolisområde Sollentuna.

Polis, uniformerad och civil, ökar sin närvaro och uppmärksamhet i områden som precis har haft inbrott. Även i Täby sätter polisen in extra resurser för att öka synligheten i lokalpolisområdet under sportlovsveckan.

Låt grannen parkera på uppfarten

– Innan man reser bort under lovet behöver man se om sitt hus för att minska risken mot inbrott. Du kan till exempel ha lampor som släcks och tänds i huset, låta en granne parkera på uppfarten och be grannarna skotta bort snön, säger Per Åkermark från lokalpolisområde Täby.

Polisen i båda lokalpolisområdena tar hjälp av grannsamverkan och grannstödsförare som kommer att dela ut informationsmaterial där de ser att de boende kan förbättra sitt skydd.

Fakta

Grannsamverkan startas på initiativ från de boende i ett område eller i ett flerbostadshus. Polisen och kommunen står för grundutbildningen.

Grannstödsförare är frivilliga medborgare som i brottsförebyggande syfte bemannar en bil dagtid och observerar och rapporterar till polisen.

Bostadsinbrott

Till toppen