Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Hans Kjaersgaard ny chef för sydvästra Götaland

Hans Kjaersgaard +1

  • Hans Kjaersgaard
    Hans Kjaersgaard. Bild: Lars Hedelin, Polisen
  • Polisregion Syd
    Nuvarande polisområdesindelning i region Syd. Se mer information längst ner i artikeln.
Bild /2

Hans Kjaersgaard, idag biträdande polisområdeschef i nordvästra Skåne, blir ny polisområdeschef i sydvästra Götaland (framtida Blekinge nordöstra Skåne). Han tillträder sin tjänst den 1 mars.

- Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Hans Kjaersgaard i regionens ledningsgrupp. Det känns mycket positivt att vi nu kan få en ordinarie chef på plats för att driva arbetet med nya polisområde Blekinge nordöstra Skåne vidare, och jag är övertygad om att Hans är rätt person för uppdraget, säger Carina Persson, regionpolischef i region Syd.

- Det ska bli fantastiskt roligt. Detta är ett område som jag känner starkt för och som jag jobbat i under olika perioder genom åren, säger Hans Kjaersgaard, och fortsätter:

- Det ska bli mycket spännande att få vara en del av uppbyggnaden av det nya polisområdet. Även om det är en utmaning med ytterligare en omorganisation, är jag övertygad om att den nya områdesindelningen där vi tagit större hänsyn till de naturliga gränserna, kommer att bli den bästa lösningen på sikt.

Hans Kjaersgaard är idag biträdande polisområdeschef i nordvästra Skåne. Han bor tillsammans med familjen utanför Lund, där han kommer att bo kvar.

- Jag är van vid att pendla till jobbet och tycker att det fungerar bra. För mig är det självklart att finnas på plats i polisområdet i så hög omfattning som möjligt, även om jag fram till september också kommer att vara regional kommenderingschef för valet, säger Hans Kjaersgaard.

Hans Kjaersgaard är polis sedan 25 år tillbaka och har arbetat sin mesta tid vid polisen i mellersta Skåne, där han bland annat var närpolischef i närpolisområde Öresund. 2013 rekryterades han till länsoperativa avdelningen i gamla skånemyndigheten, där han var biträdande chef fram tills han tillträdde sin tjänst som biträdande polisområdeschef i nordvästra Skåne vid övergången till den nya Polismyndigheten den 1 januari 2015.

- Jag har haft tre fantastiska år vid polisen i nordvästra Skåne och vill verkligen tacka alla chefer och medarbetare som jag haft förmången att få arbeta tillsammans med, säger Hans Kjaersgaard.

Ladda ner högupplöst pressbild på Hans Kjaersgaard

Kartan på bild 2 visar nuvarande polisområdesindelning i region Syd.
I september månad 2018 träder den nya områdesindelningen ikraft i Syd och aktuellt polisområde blir polisområde Blekinge nordöstra Skåne och som innefattar lokalpolisområdena Kristianstad, Hässleholm, Karlshamn och Karlskrona.

Till toppen