Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Ingen häktning för man som onanerade framför unga kvinnor

I början av veckan greps, och senare anhölls, en man som misstänks för att ha sexuellt ofredat flera unga kvinnor. Trots stor återfallsrisk beslutade domstolen att inte häkta mannen.

Mannen misstänks för att ha onanerat framför unga kvinnor vid minst tre olika tillfällen, på pendeltåg och buss i de södra länsdelarna. Under torsdagens häktesförhandling meddelade domstolen att mannen inte kommer att häktas, trots att recidivfara, det vill säga risk för återfall i liknande brottslighet, föreligger.

Domstolen hänvisar bland annat till att det inte anses proportionerligt att hålla mannen frihetsberövad.

– Polisen har jobbat hårt med detta ärende och tagit det på stort allvar för att denna brottslighet ska upphöra. Domstolen beslutade dock att släppa honom, säger Palle Nilsson, biträdande polisområdeschef för polisen i region Stockholm Syd.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för tre fall av sexuellt ofredande och kan eventuellt kopplas till ytterligare fall.

Till toppen