Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Insats i tunnelbanan

Polisen i Botkyrka, gränspolisen och SL:s biljettkontrollanter utförde under måndagen den 19 februari en gemensam insats i Stockholms lokaltrafik.

Rörliga kontroller utfördes utmed röda tunnelbanelinjen samt fasta kontroller i Alby och vid Tumbas pendeltågsstation. 65 personer reste utan giltigt färdbevis och fyra personer omhändertogs enligt utlänningslagen. De saknade alltså rätt att vistas i landet. Två av dessa var efterlysta av Migrationsverket.

– Det har varit ett underskott på biljettkontroller i Botkyrka kommun de senaste åren. Men sedan ett tag tillbaka har vi insatsen "Gå mot plankare" där vi bistår SL mer aktivt. Vi kan notera att antalet kontrollerade resenärer utan giltigt färdbevis därefter har minskat, säger områdespolisen Martin Lazar.

Polisen garanterar säkerheten

Insatser i lokaltrafiken sker med jämna mellanrum runt om i länet. Ansvarsfördelningen är tydlig. Lokalpolisen håller ordning och garanterar biljettkontrollanternas säkerhet med stöd av ordningsvakter, gränspolisen omhändertar personer enligt utlänningslagen och biljettkontrollanterna kontrollerar resenärers färdbevis.

Till toppen