Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Klas Friberg ny chef för säkerhetspolisen

Klas Friberg ny chef för säkerhetspolisen

Klas Friberg, regionpolischef i polisregion Väst, har utsetts till ny chef för Säkerhetspolisen, Säpo. Bild: Polisen

Regeringen har i dag utsett Klas Friberg till ny säkerhetspolischef. Han tillträder den 1 mars och lämnar därmed uppdraget som regionpolischef i region Väst omedelbart.

- När jag fick frågan från departementet om att bli säkerhetspolischef kände jag mig stolt och hedrad. Jag är mycket motiverad för uppdraget. Jag ser fram emot att bidra med min kunskap och erfarenhet från polisen till Säkerhetspolisens samhällsviktiga uppdrag, att skydda demokratin i Sverige. Samtidigt är det med stort vemod som jag lämnar polisen efter 27 år. Jag är mycket stolt över det arbete vi gjort tillsammans för att skydda och främja rättvisan i Sverige. Jag kommer också att sakna många medarbetare och kamrater som jag inte längre får träffa dagligen.

Rikspolischef Anders Thornberg välkomnar utnämningen av Klas Friberg till säkerhetspolischef.

- Jag är glad att Klas Friberg idag har utsetts till säkerhetspolischef. Klas kommer med sin långa polisiära erfarenhet, engagemang och drivkraft att bidra till Säkerhetspolisens operativa verksamhet. Hans utnämning kommer att främja vår samverkan så att vi gemensamt ytterligare stärker den brottsbekämpande förmågan.

Rekryteringsarbetet påbörjas

Från den 1 mars svarar biträdande regionpolischefen Robert Karlsson som chef i region Väst. Polismyndigheten kommer att utlysa befattningen och rekryteringsarbetet ska påbörjas snarast.

Till toppen