Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polischef nominerad till Stora kommunikatörspriset 2018

På onsdagen offentliggjorde Sveriges Kommunikatörer nomineringarna till Stora Kommunikatörspriset. En av nomineringarna i kategorin Bästa kommunikativa ledarskap är polismästare Stefan Hector för arbetet vid terrorattentatet den 7 april 2017.

Sveriges Kommunikatörer delar varje år ut Stora Kommunikatörspriset. Priset delas ut i fem kategorier och går till personer och organisationer som gjort stora insatser inom kommunikation det senaste året. Kategorierna är Bästa kommunikativa ledarskap, Bästa kommunikation näringsliv, Bästa kommunikation offentlig organisation, Bästa kommunikation ideell organisation och Årets unga talang.

Bästa kommunikativa ledarskap

Stefan Hector, chef operativa enheten på nationella operativa avdelningen, var nationell kommenderingschef vid terrorattentatet och ledde det övergripande polisarbetet och de nationella operativa resurserna, i samverkan med andra myndigheter. Han är nominerad i kategorin Bästa kommunikativa ledarskap för sin insats.

- Min tanke går först och främst till offren och deras anhöriga. Samtidigt är jag är stolt över nomineringen till Bästa kommunikativa ledarskap, det är ett kvitto på att polisen lyckades att inge trygghet och lugn trots det som hänt. Terrorn, vars syfte är att injaga fruktan i befolkningen och få oss att ändra vårt beteende, får aldrig vinna. Utmärkelsen är viktig för oss alla inom polisen och med andra aktörer, säger Stefan Hector.

Priset delas ut den 22 mars på Nordiska museet.

Till toppen