Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Region Väst har tagit emot 315 vapen

Vapen17

Vapenamnestin startade den 1 februari och pågår fram till 30 april. Under amnestin går det bra att lämna vapen och ammunition till polisen utan att straffas för innehavet. Sprängämnen och explosiva varor får inte lämnas in till polisen. Bild: Polisen

Vapenamnestin har börjat bra i region Väst. Sammanlagt 315 vapen och vapendelar och cirka 650 kg ammunition har lämnats in hittills.

Fram till förmiddagen den 15 februari hade det registrerats 315 vapen och vapendelar i region Väst. Under samma tid har det lämnats in cirka 650 kg ammunition.
– Vi är nöjda med resultatet och hoppas att det fortsätter på samma sätt, säger Tommy Fernsand på rättsavdelningen i region Väst.

Sprängämnen får inte lämnas in

Det som oroat är att personer vid några tillfällen försökt lämna in sprängämnen.
– Den vapenamnesti som pågår nu och fram till den 30 april omfattar endast vapen och ammunition. Man får inte under några omständigheter komma till en polisstation med sprängämne eller explosiva varor, säger Tommy Fernsand.

Om man hittar något som man har anledning att misstänka är sprängämne är rådet från polisen detsamma som innan och efter amnestin.
– Rör inte något som du misstänker kan vara eller innehålla sprängämne, ring polisen på 112 direkt. Vid frågor om sprängämnen som man själv förvarar kan man ringa polisen på 114 14 för att få råd, säger Tommy Fernsand.

Vapenamnestin 2018

Frågor och svar om amnestin

Till toppen