Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Ansträngt trafikläge i Stockholms län

Uppdaterad 20:10. Det är fortfarande ansträngt trafikläge i Stockholms län på grund av väderleken. Länsväg 225 är fortsatt stängd under natten för tung trafik. Riksväg 73 är åter öppen för tung trafik. Tidigare avstängda E4-sträckan Hölö-Järna är öppen.

Det kraftiga snöfallet och kylan har orsakat halt väglag i hela Stockholms län. Allmänheten uppmanas att endast använda bilen om det är nödvändigt. Det förekommer ett stort antal trafikolyckor och framkomligheten är begränsad i hela länet.

Riksväg 73 åter öppen

Riksväg 73 har varit avstängd under dagen för tung lastbilstrafik i norrgående riktning från Ösmo. Klockan 14:50 öppnades vägen åter för tung trafik. Framkomligheten är dock begränsad. En cirka 1,5 kilometer lång lastbilskonvoj som stått stilla längs med riksväg 73 rörde sig sakta norrut från Ösmo mot södra länken. Plogbilar körde framför konvojen. Klockan 20:00 stod 30-40 tunga fordon fast i höjd med Länna.

På länsväg 225 stoppas fortfarande tung trafik i båda riktningarna mellan Södertälje och Nynäshamn. Stoppet beräknas fortsätta gälla under natten mot torsdagen.

Tidigare avstängda E4-sträckan Hölö-Järna är öppen.

Undvik småvägar

Polisen uppmanar allmänheten att inte ge sig in på småvägar om man inte vet att dessa är framkomliga.

Från cirka kl 06:30 till fram till cirka kl 11:30 har 25 bilar varit inblandade i
trafikolyckor i Stockholms södra länsdel.

Om du väljer att använda bilen, ta del av väder- och trafikinformation för att ta beslut om vilka vägar du bör resa. Tänk på att hålla avståndet till framförvarande bil och anpassa ditt körsätt efter vädret och väglaget.

Polisen bistår snöröjningen på vissa vägar genom att ligga efter plogbilarna för att förhindra farliga omkörningar och säkerställa framkomlighet och säkerhet på vägarna.

Till toppen