Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Våldtäktsutredning läggs ner

Åklagaren har idag lagt ner utredningen gällande en anmälan grov våldtäkt på Serenadgatan den 28 december 2017 eftersom något brott inte ägt rum.

Den bevisning som finns i ärendet i form av teknisk bevisning samt vittnesförhör har inte gett stöd för kvinnans berättelse om vad som skulle ha hänt.

- När kvinnan i förhör har konfronterats med detta har hon medgett att hon lämnat osanna och felaktiga uppgifter till polisen. Kvinnan har berättat att hon inte utsatts för en överfallsvåldtäkt vid den aktuella tidpunkten. Utredningen har i övrigt visat att en våldtäkt inte har hänt, säger kammaråklagare Lena Körner.

Kvinnan har nu delgivits misstanke om falskt larm.

- Utredarna som frigörs när den här förundersökningen läggs ner kommer nu att flyttas över till andra pågående utredningar gällande grov våldtäkt utomhus. Det pågår ett fortsatt intensivt och tidskrävande arbete i samtliga utredningar, säger Mats Karlsson, biträdande chef i polisområde Malmö.

Då förundersökningssekretess föreligger kommer inte några ytterligare uppgifter att lämnas av åklagaren om det aktuella beslutet.

Till toppen