Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Allt färre utsätts för brott i Kalmar

I dag presenterades resultatet av polisens lokala trygghetsundersökning för år 2017 i Kalmar.

Färre utsätts för brott i Kalmar kommun än tidigare. Enligt undersökningen svarar 86 procent att de inte har varit utsatta för brott vilket är det bästa resultatet sedan 2012. Generellt ökar även allmänhetens förtroende för polisens arbete, antalet mängdbrott har stabiliserats de senaste åren och dessutom minskat under längre tid.  

– Den faktiska utsattheten för brott går verkligen i en positiv riktning vilket är mycket roligt och något vi självklart arbetar vidare med, säger lokalpolisområdeschef Peter Lagerström.  

Antalet misshandlar i offentlig miljö blir också allt färre, sedan år 2006 har dessa minskat med över 60 procent.  

Undersökningen visar också att det finns förbättringsområden och lokala problembilder i kommunen. Bland annat ökar oron för narkotikapåverkade personer utomhus och buskörning med mopeder. Generellt är unga mer otrygga än äldre, och tjejer är mer otrygga än killar.  

Resultaten från trygghetsmätningen blir ett underlag för hur polisen ska prioritera arbetet framöver.  

– Ett framgångsrikt och långsiktigt arbete för att öka tryggheten görs inte ensamt utan i samverkan med andra, exempelvis kommunen och andra samhällsaktörer, säger Lotta Petersson, kommunpolis i Kalmar.  

I Kalmar har vi genomfört trygghetsmätningar sedan 1999. Totalt skickades 3 900 enkäter ut till 13 områden i kommunen. Svarsfrekvensen är över 60 procent.

Till toppen