Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Åtal för grov våldtäkt mot barn

I dag 8 januari väcks åtal mot en man boende i Jämtland för grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp och grovt barnpornografibrott.

Mannen har producerat så kallade webcam-shower vilket innebär att den misstänkte sitter framför sin dator och beställer och betalar för att andra ska begå grova sexuella övergrepp mot barn. Han ger även direktiv till personerna vad de ska göra och är därför att betrakta som gärningsman.

Östersundspolisen kontaktade Noa som upprättade en anmälan och började ett omfattande utredningsarbete vilket innebär att gå igenom filmerna och försöka att identifiera brottsoffer som är filipinska barn från späd ålder till 8-9 årsåldern.

– Detta är en brottslighet som är på frammarsch i pedofila kretsar. Vi får mer och mer uppgifter om ärenden av den här typen och verksamheten i Filippinerna verkar ha tagit industriella proportioner, säger Anders Ahlqvist, Nationellt it-brottscentrum, Noa.

Till toppen