Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Besök polisen på MyDOG-mässan

I morgon torsdag startar en av Nordens största mässor för hundar och hundintresserade. Polisen finns på plats för att visa sin hundverksamhet.

Fler än 9 000 hundar deltar i två olika hundutställningar och för den som vill se olika raser finns nästan alla världens raser på mässan. Förutom utställningarna arrangeras flera olika hundaktiviteter och uppvisningar under mässdagarna. En av dessa är polisens egen uppvisning fredag, lördag och söndag på A-scenen kl. 12.45.

– Det blir en show som i första hand riktar sig till barnen där vi bland annat visar hur polishunden arbetar och vad den kan göra, säger Magnus Söderberg från nationella polishundstjänsten.

Scenprogram varje dag

Varje dag torsdag till söndag kl. 11.30 kommer Magnus Söderberg tillsammans med sin hund Segervittring Caxe att ha ett program på caféscenen.

– Då pratar jag om vad som krävs för att bli polishund och om hur vi tränar våra hundar. Tar också upp lite om hundens mentalitet och berättar vad våra polishundar i Sverige har gjort under året, säger han.

Fokus på barnen

I år har polisen en större monter än tidigare. I den finns möjlighet att träffa polishundar och få veta mer om hur de arbetar. Det finns också möjlighet att ställa frågor om hur det är att arbeta som polis. Anders Månsson från hundgruppen i region Väst har varit med på MyDOG flera gånger.

– Det här är ett av få tillfällen för allmänheten att träffa en polishund. Det är viktigt att vi är här och visar upp oss och det viktiga arbete vi gör. I år har vi en större monter och har satsat på fler aktiviteter för barnen, säger han.

MyDOG 2018 pågår 4-7 januari 2018 på Svenska Mässan i Göteborg. Alla dagar kl. 9.00 – 17.00.

Till toppen