Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Boka tid när du ska ansöka om pass

Nu måste du ha en bokad tid när du ska ansöka om pass och nationellt id-kort i Halland. Med bokade besök minskar väntetiderna i receptionerna.

Från i år måste du boka tid för ansökan om pass och nationellt id-kort i alla receptioner som utfärdar pass i Halland. Bokade tider har visat sig positivt för både kunder och personal. De drop in-tider som fanns tidigare har tagits bort och det kan nu erbjudas fler bokade tider.

– Många har upptäckt fördelarna med att slippa köa och i stället ha en bokad tid när de ska ansöka om pass. Därför går vi nu över till att enbart erbjuda bokningsbara tider i hela Halland, säger Christer Andersson vid polisen i Halmstad.

Boka din tid på polisen.se

Tiden bokas enkelt på polisen.se – under rubriken Pass och nationellt id-kort. Det går bra att boka tid för flera personer samtidigt. Den som inte har tillgång till internet kan ringa 114 14  mellan kl. 9.30 och 11.30 på vardagar och begära att få tala med den reception där man vill göra sin ansökan.

Efter att bokade besök införts har kötiderna i receptionerna minskat betydligt och kunderna vet hur lång tid deras besök kommer att ta.

– Med enbart bokade besök kan vi öka antalet tider vid större efterfrågan. Det betyder att vi får en jämnare ström av ansökningar under dagen och kunderna slipper vänta i kö, säger Christer Andersson.

Boka din tid i god tid

Trots detta kan det i vissa perioder – som till exempel inför semestertider och skollov – bli fler som bokar tider. Christer Andersson vill uppmana alla att vara ute i god tid.

– Om ni vet att giltigheten för ert pass snart går ut och ni ska iväg på en resa är det bra att ni går in och bokar en tid så snart som möjligt. Det tar vanligtvis fem dagar för passet att bli klart men det kan gå fortare, säger han.

I Halland är det receptionerna i Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad som utfärdar pass och nationellt id-kort. I receptionerna i Hylte och Laholm går det bra att hämta det färdiga passet. Vid ansökan om pass talar kunden om var man vill hämta det. Det finns möjlighet att få ett sms när passet är klart.

Boka tid för att ansöka om pass

Alla som ansöker om pass och nationellt id-kort måste personligen komma till polisens passexpedition, det gäller även barn och ungdomar. Den som är under 18 år måste dessutom ha samtliga vårdnadshavares underskrift för att få ansöka om pass och nationellt id-kort. En av dem måste vara med när ansökan görs.

Ansöka om pass och nationellt id-kort

Till toppen