Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Dom för mord Hallonbergen och Karolinska vägen

Totalt fem personer döms för mord vid Karolinska vägen och dubbelmord i Hallonbergen under 2017. Ett omfattande polisarbete har skett i utredningarna.

Solna tingsrätt dömde idag, tisdag 23 januari, tre män för mordet på en man som påbörjades i ett garage i Hallonbergen och som avslutades på Karolinska vägen. Det skedde 22 januari 2017.

Tingsrätten dömer också tre män, inklusive en av männen som deltagit vid det första mordet, för dubbelmordet på ett par i Hallonbergen. Det skedde 7 mars 2017.

Sammanlagt döms alltså fem personer för mord.

– En omfattande resurs har jobbat med de här morden. Det varit mycket våld och hänsynslöshet i de här fallen och det är bra att domen nu har kommit. Det är viktigt, inte minst, för anhöriga och boende i området, säger Johan Winell, som lett polisens utredning av dubbelmordet i Hallonbergen.

I hela utredningsmaterialet har det funnits totalt tio misstänkta i åldern 14 till 21 år. Åtta av dessa hade åtalats för inblandning i något av morden. Två av de åtta var åtalade för samtliga mord. Endast en av de misstänkta hade fyllt 21 år vid brottens genomförande.

– Det sattes in en stor resurs omgående. Såväl utredare som de som arbetar med personskydd har kunnat bygga en relation samt vara ett stöd för vittnen och anhöriga vilket har varit viktigt för utredningsresultatet, säger Roger Johnsson, som lett polisens utredning angående mordet på Karolinska vägen.

– När det gäller dubbelmordet greps tre misstänkta omgående i närområdet och de första poliserna på plats gjorde otroligt starka och betydelsefulla insatser, säger Johan Winell.

Mer om domen finns på Solna tingsrätts webbplats

Till toppen