Dubbelmord kopplat till kriminella nätverk

Domen i tingsrätten mot en 30-årig man som den 8 mars 2017 sköt ihjäl två män i Kista i nordvästra Stockholm står fast. Det slog Svea hovrätt fast idag, 29 januari.

– Domen är ett bevis på att det går att utreda brott som sker i de kriminella nätverkens miljöer. I detta fall har vi fått utrymme att arbeta metodiskt och enligt polisens utredningsmodell, säger Christer Axling som varit utredningsledare hos polisen i Region Stockholm.

Det var den 8 mars 2017 på kvällen som två män i 20-årsåldern sköts i en bil i Kista i nordvästra Stockholm. Mannen som nu dömts för morden satt i baksätet på den aktuella bilen och i ärendet finns kopplingar till kriminella nätverk.

Den nu dömde mannen anhölls i sin frånvaro bara dagarna efter mordet. Han greps den 13 mars 2017 i Danmark i samverkan med tysk och dansk polis. Ett omfattande utredningsarbete har bedrivits och ett stort antal förhör har hållits i ärendet.

Domen i Solna tingsrätt från den 7 november 2017 där en man dömdes till livstids fängelse fastställs därmed med enda skillnad att skadeståndet till de anhöriga höjs.

Till toppen