Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Man avliden efter explosion i Vårby gård

Den man som skadades allvarligt i samband med en explosion utanför tunnelbanestationen Vårby gård i Huddinge kommun avled under eftermiddagen den 7 januari. Kvinnan som var med honom vårdas fortsatt på sjukhus för sina skador.

. Polisen tillsammans med Huddinge kommuns krishanteringsgrupp kommer under söndagen vara på plats för att svara på frågor och eller ta emot iakttagelser från personer som har uppgifter att lämna om det som har hänt.

Trolig handgranat
– Det mest troliga är att det var en handgranat som exploderade. Helt säkra kan vi dock inte vara innan teknikerna är klara med sin undersökning, vilket blir troligtvis senare i nästa vecka, säger Lars Bröms, kriminalpolisinsatschef. 

Polisen utreder händelsen som mord samt allmänfarlig ödeläggelse. Tekniker har under söndagen undersökt platsen där explosionens skedde samt den närbelägna tunnelbanestationen. De har sökt efter andra farliga föremål men inte funnit några i närområdet. 

Mannen, som under dagen avled, har enligt de preliminära uppgifter som finns plockat upp ett föremål från marken – det föremålet ska då ha exploderat. Den kvinna som varit i sällskap med mannen har också hon fått skador.

I nuläget finns inte ytterligare information att lämna i ärendet och uppdatering på polisen.se kommer att ske när ytterligare information finns att lämna.

Har någon information att lämna i ärendet uppmanas de att ringa 114 14 alternativt ta kontakt med polis på plats.

Till toppen