Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Nu införs tidbokning av resehandlingar

Från och med den 15 januari behöver du som besöker Uppsala, Enköping eller Bålsta för att skaffa nytt pass eller nationellt id-kort boka tid inför besöket. Det går att boka tid från och med idag.

– Besöket kommer gå mycket snabbare framöver eftersom man har sin bokade tid. Med tidbokning kan vi dessutom planera personalen efter hur tiderna ligger, flödet blir mer jämnt fördelat under arbetsdagen och man kan undvika de stora topparna, berättar Susanne Ljungvik, som ansvarar för införandet av tidbokning i regionen.

Så fungerar det

Du bokar tid via webbokningen. När du kommer till passexpeditionen anmäler du din ankomst vid ankomststolpen vid entrén. Du måste registrera din ankomst senast fem minuter före din bokade tid. Tänk på att det kan vara svårt att hitta parkering vid våra polishus, så var ute i god tid. 

Du kan i nuläget boka tid ca 60 dagar i förväg, men nya tider och återbud släpps kontinuerligt så besök sidan igen om du inte hittar någon tid som passar dig.

Har du inte tillgång till dator, eller om du av andra skäl har svårt att boka via hemsidan, går det också att boka tid via växeln, 114 14.

Drop in för att hämta passet

Finns det inget passhinder tar det normalt cirka fem arbetsdagar innan du kan hämta din resehandling. Du får ett meddelande när det finns att hämta. Du behöver inte boka tid för att hämta passet eller det nationella id-kortet.

Drop in för anmälan och hittegods

Besöker du polisstationen i andra ärenden, t ex anmälan och hittegods, gäller fortfarande drop in med nummerlapp.

Tidbokningen gäller:

• Uppsala
• Enköping
• Bålsta

Boka tid för pass i Båstad, Enköping och Uppsala

För övriga orter i Uppsala län gäller drop-in. 

Polisstationer - adresser och öppettider

Till toppen