Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Skola och polis i Varberg samverkar mot narkotika

Under torsdagskvällen genomsöktes Drottning Blankas Gymnasieskola och Ljud och Bildskolan i Varberg av polisens narkotikahundar. Ingen narkotika påträffades på skolorna.

Polisen i Varberg samverkar med kommunens skolor i brottsförebyggande syfte. Ett samverkansområde är att skolområdena ska vara fria från narkotika. Att ingen narkotika anträffades är både polisen och skolledningen nöjda med.

– Några av de ungdomar som vi ertappar med narkotika ute på stan är ungdomar som går i gymnasieskolorna och vi samverkar därför med skolorna för att säkerställa att narkotika inte förvaras inom skolområdet, säger områdespolis Linda Edman.

Stefan Lindh och Johan Lyckaro som är rektorer på Drottning Blankas Gym-nasieskola respektive Ljud och bildskolan är också nöjda med att ingen narkotika hittades.

– Samarbetet med polisen är viktigt och att vi kan ta hjälp av polisens narkotikahundar är ett naturligt steg i vårt främjande arbete att säkerställa skolan som en narkotikafri miljö, anser de båda.

Det var inget konkret tips som gjorde att narkotikahundarna sökte igenom skolorna den här gången. Det gjordes för att skolorna vill förvissa sig om att området är fritt från narkotika.

– Polisen kommer tillsammans med skolledningarna att fortsätta med denna metod för att om möjligt göra skolorna i Varberg till en helt narkotikafri miljö, säger Linda Edman.

Till toppen