Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Vapenamnesti i Västmanlands län

Mellan den 1 februari och 30 april 2018 gäller en tillfällig vapenamnesti i Sverige. I Västmanlands län kan du lämna in vapen och ammunition på fyra orter.

Under vapenamnestin kan du som utan tillstånd har skjutvapen och ammunition lämna in det till polisen. Du kan vara anonym och kommer inte att straffas för innehavet.

Amnestin omfattar inte sprängmedel eller andra explosiva ämnen. Polisen kan inte heller av säkerhetsskäl ta emot dessa. Om du påträffar ett misstänkt föremål kontakta polisen genast på 112.
Glöm inte att kontrollera att vapnet som du vill lämna in till polisen är oladdat. Det är viktigt för din och andras säkerhet!

I Västmanlands län kan du lämna in vapen och ammunition på följande orter:

Västerås
Skepparbacken 6 (baksidan)

I Västerås ska vapnen lämnas in på Skepparbacken 6, annexet på baksidan av Polishuset, mottagningen är öppen mellan klockan 08.00-16.00.
Vid inlämning av vapen, ring på porttelefonen, knappen är markerad med ”vapen”.

Sala
Gillegatan 5

I Sala ska vapnen lämnas in i receptionen på Polishuset, Gillegatan 5. Inlämning sker enligt följande öppettider:
Måndag 9-15
Tisdag 9-15
Onsdag 9-15
Torsdag 11-18
Fredag 9-15

Fagersta
Daliavägen 5

I Fagersta ska vapnen lämnas in i receptionen på Polishuset, Daliavägen 5. Inlämning sker enligt följande öppettider:
Måndag 9-15
Tisdag 9-15
Onsdag 9-15
Torsdag 11-18
Fredag 9-15

Köping
Ringvägen 88

Köping ska vapnen lämnas in på Polishuset på Ringvägen 88. Mottagningen kommer att vara öppen mellan klockan 09.00-15.00 alla vardagar. Vid inlämning av vapen, vänligen ring på ringklockan märkt ”Vapeninlämning” och vänta utanför till personal anländer.

Till toppen