Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Vill du bli Polisens volontär?

Välkommen på informationsmöte om Polisens volontärverksamhet, som nu drar igång i GGVV.

Nu startar vi igång volontärverksamhet vid lokalpolisområde Värnamo, som omfattar Värnamo, Gislaved, Gnosjö och Vaggeryds kommuner. Med anledning av det bjuder vi in till en informationsträff, där du får veta mer om vad det innebär att vara volontär, hur uttagningen går till och vilken utbildning man får.

Dag och tid: Torsdagen den 1 februari, kl. 18.30 - ca 19.30

Plats: Polishuset i Värnamo, Storgatan 53 (samling i receptionen)

Ingen föranmälan krävs.

Vi kommer att berätta vad det innebär att vara polisvolontär, hur uttagningen går till och vilken utbildning man får.

Vi söker dig som är över 18 år och som har demokratiska värderingar, är trygg i dig själv och har lätt att samarbeta med andra.

Vi kommer senare under våren att ha en liknande träff i Eksjö för lokalpolisområde Höglandet. Volontärverksamhet finns sedan tidigare i Jönköping.

Vad innebär det att vara volontär?

Målet med volontärverksamheten är att Polisens och frivilligas gemensamma engagemang ska mötas. Närmare kontakt mellan polis och medborgare i närområdet kan bidra till ett tryggare samhälle med minskad brottslighet.

Volontärerna kompletterar Polisen. Volontärerna är inte anställda av Polisen och har inga andra befogenheter än övriga medborgare. Om ett brott begås ska volontären inte ingripa eller agera, men de fyller en viktig funktion som kan rapportera direkt till polisen.

Volontärerna får sina uppdrag av Polisen och har tät kontakt med ansvarig polisanställd före, under och efter pågående uppdrag. Uppdragen genomförs oftast i grupp.

Exempel på uppdrag:

  • Nattvandringar och andra trygghetssatsningar
  • Sprida information, till exempel mot langning och hur man skyddar sig mot inbrott
  • Bistå Polisen vid olika arrangemang
  • Vägleda brottsoffer, till exempel ge råd om hur de kan få hjälp

Läs gärna mer om polisens volontärer

Om du vill bli volontär

Du som har fyllt 18 år och är intresserad av att bli volontär är välkommen att kontakta oss. Efter urval, lämplighetsbedömning och rekryteringsprocess får du en kortare grundutbildning. Som volontär ska du ställa dig bakom en demokratisk värdegrund. Du får också skriva under en överenskommelse, där det bland annat framgår att du omfattas av sekretess och tystnadsplikt.

För ytterligare information kontakta:
Björn Dahlbäck
Volontärsamordnare i Jönköpings län
Tel. 0768-72 98 25

Ansökan sker skriftligen via mejl till: volontar.jonkoping@polisen.se.

Till toppen