Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Biltjuv gripen i Upplands-Bro

Personer som parkerade vid Lillsjöbadet i Upplands-Bro blev i samband med det rånade på sin bil, under torsdagskvällen den 19 juli. Gärningsmannen kunde senare under kvällen gripas av polis och är nu anhållen.

Det var när de kom tillbaka till den parkerade bilen, en silverfärgad Audi, vid cirka 23-tiden som två gärningspersoner ska ha dykt upp och hotat dem med vapenliknande föremål. De hotade till sig bilen och mobiltelefoner och försvann från platsen.

– Den här typen av brott är inte vanliga i Järfälla och Upplands-Bro. Därför behöver man inte gå runt och vara orolig. När brotten sker tar vi dem på stort allvar och i det här fallet var det oerhört positivt att vi kunde gripa en gärningsman ganska omgående samt också hitta den stulna bilen, säger Frida Asp Törnvall, gruppchef för utredningar i Järfälla lokalpolisområde.

Gripen efter språngmarsch
Andra personer som befann sig på badets parkeringsplats följde, tillsammans med de som blev bestulna, efter den stulna bilen men tappade bort den i närområdet.

När de sedan mötte polis och de stod och pratade i ett bostadsområde i Bro, dök en av de misstänkta upp gåendes. Efter en språngmarsch kunde den misstänkta biltjuven gripas av polis.

Den gripne är en ung man och han är numer också anhållen. Brottsrubriceringen är grovt rån. Den stulna bilen återfanns under fredagsförmiddagen den 20 juli.

Till toppen