Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Förvaltningsrätten avvisar överklagan

Förvaltningsrätten avvisar den överklagan som RFSL gjort mot tillståndet som Nordiska Motståndsrörelsen sökt för att hålla allmän sammankomst på Södertorg i Visby den 3 - 8 juli.

Förvaltningsrätten konstaterar att hänsynen till ordning och säkerhet är sådana allmänna intressen som polisen i sin tillståndsbedömning ska tillvarata. Förvaltningsrätten anser inte att det är visat att RFSL har ett större intresse än vad allmänheten i övrigt har av att ordning och säkerhet upprättas under Almedalsveckan.

Förvaltningsrätten skriver vidare att eftersom tillståndsärenden rörande allmänna sammankomster och offentliga tillställningar enbart ska bedömas från ordnings- och säkerhetssynpunkter, ska inte några politiska bedömningar göras i sådana ärenden.

Förvaltningsrätten finner att beslutet inte angår RFSL i den mening som avses i 22 § i förvaltningslagen. RFSL har därför inte rätt att föra talan mot beslutet. Överklagan ska således avvisas.

Förvaltningsrättens beslut (pdf)

Länkar:

Till toppen