Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Fyra anhållna för halsbandsryckning

Under onsdagseftermiddagen kunde fyra personer gripas efter att en man i sjuttioårsåldern fått sin halskedja avryckt utanför Frölunda Torg i sydvästra Göteborg.

Den äldre mannen var på väg från köpcentret Frölunda Torg till hållplatsen när en yngre man började dansa närgånget runt honom och ryckte sedan av hans halskedja. Brottsoffret upptäckte vad som hände och kunde ta tillbaka guldkedjan och larma polis.

Fångades av övervakningskameror

Med hjälp av övervakningskameror kunde både halsbandsryckaren och fyra kumpaner identifieras och gripas i närområdet. Tre tonåringar och en man i 20-årsåldern anhölls senare av åklagare misstänkta för grov stöld. Den femte som var minderårig visade sig vara efterlyst och omhändertogs av annan myndighet.

– Signalement och tillvägagångssätt överensstämmer med andra anmälningar om halsbandsryckningar som vi fått in i Göteborgsområdet. Vi undersöker nu om de misstänkta kan knytas till fler brott. Vår uppfattning är dock att det är ett flertal olika konstellationer som för tillfället genomför brott med liknande modus i Göteborg, säger Christian Nylén biträdande lokalpolisområdeschef i Storgöteborg syd.

Tipsa polisen

Har du råkat ut för halsbandsryckning eller har upplysningar som kan hjälpa polisen att klara upp dessa brott – kontakta polisen på telefon 114 14 eller via tipssidan på polisen.se

Till toppen