Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Göteborgspolisen redo för världens största fotbollscup

Samverkan för ett tryggt och säkert evenemang står i fokus när den internationella fotbollsturneringen för ungdomar Gothia Cup invigs i Göteborg på söndag.

Den 15 juli drar fotbollsturneringen Gothia Cup igång. Det är världens största ungdomsturnering, med cirka 40 000 deltagare fördelat på 1713 lag från 78 olika länder.

Samordnade insatser ger bättre effekt

Polisen och arrangören har tillsammans med räddningstjänsten och andra aktörer haft en nära samverkan under planeringen av årets upplaga av Gothia Cup. Det gemensamma målet är ett tryggt och säkert evenemang.

– När vi samordnar våra insatser får vi större effekt av vårt samlade arbete. Det gör vi genom att ta fram en gemensam lägesbild, identifiera problem och risker och tillsammans bestämma vilka åtgärder som behöver genomföras. Vår uppgift under dessa dagar är att jobba förebyggande, uppsökande och trygghetsskapande, säger polisinsatschef Leif Wetterskog.

Arrangemanget pågår mellan 15 – 21 juli och präglar under sitt genomförande stora delar av staden. Lagen bor på olika skolor i både Göteborg, Mölndal, Kungsbacka och Alingsås. Matcher spelas också på 101 fotbollsplaner i de olika orterna. Det är under dagarna mycket folk i rörelser och kärnan i arrangemanget sker på Heden i Göteborg.

Trygghet och säkerhet i fokus

– Vår målsättning säkerhetsmässigt är att alla våra deltagare ska uppleva en säker och trygg turnering, där vi kan erbjuda en hög servicenivå. Vi har utökat både vår egen säkerhetsorganisation och vår samverkan med lokalpolisområdena och stadsdelsnämnderna genom fältarbetare, med trygghetsskapande syfte för att våra deltagare ska få sitt livs idrottsminne under Gothia Cup, säger Hans Gren, säkerhetsansvarig för Gothia Cup.

 

Till toppen