Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen förberedd på intensiv helg

Powerbigmeet27

Cruising vid Power Big Meet i Lidköping. Bild: Lars Hedelin

Hallandspolisen förbereder sig för en av sommarens mest intensiva helger. Wheels & Wings i Falkenberg väntas locka tiotusentals besökare. Polisen satsar på att förebygga brott och minska ordningsstörningar.

Det är mycket som händer i Halland i juli månad. Ett av de större arrangemangen för polisen att bevaka är Wheels & Wings som är i Falkenberg den 13 och 14 juli. Fredag och lördag kväll mellan kl. 18.00 och 24.00 ordnas även en cruising som kommer att locka mängder av bilar och besökare till stadskärnan.

Samverkan med arrangörerna

Polisens planering inför kommande helg startade redan tidigt i våras med samtal och samverkan med kommunen och arrangörer. Fokus för insatserna under helgen är att förebygga brott och minska ordningsstörningar.

 Vårt mål och vår förhoppning är att det ska bli säkra och trevliga arrangemang för både deltagare och besökare, säger Christer Bartholdsson som är lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

Förväntade trafikstörningar

Polisens kommer att arbeta synligt och förebyggande och därigenom öka tryggheten och minska brottsligheten. Fokus ligger på ordning och säkerhet, bland annat genom nykterhets- och fordonskontroller.

Cruisingen på fredags- och lördagskvällen innebär att framkomligheten blir begränsad för övrig trafik i centrala Falkenberg.

– Besökarna i Falkenberg får räkna med en del trafikstörningar i helgen men för att cruisingen ska flyta så smidigt som möjligt kommer arrangören att placera ut särskilda cruisingvärdar utmed rundan.

– Ett bra tips för den som ska ut och titta på cruisingen är att om möjligt lämna bilen hemma, säger Christer Bartholdsson.

Tidiga ingripande

I de centrala delarna av Falkenberg är det enligt lokal ordningsföreskrift förbjudet att dricka alkohol på vissa platser. Poliserna har möjlighet att direktförverka alkohol och bötfälla personer som dricker alkohol på allmän plats i centrum.

– Främst vill vi förebygga vålds- och skadegörelsebrott. Vi kommer att arbeta offensivt och kommunikativt för att skapa så stor trygghet som möjligt. Det gör vi till exempel genom att förverka alkohol och ingripa mot alltför berusade personer tidigt eftersom vi vet att de är överrepresenterade som brottsoffer och gärningsmän, säger Christer Bartholdsson.

Bra att veta om du ska delta i cruising

Så samarbetar polisen för trygga evenemang

Till toppen