Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Power Big Meet och Törebodafestivalen 5-7 juli

Motorcykelpolis

Power Big Meet och Törebodafestivalen förväntas locka runt 100 000 besökare sammantaget.

Snart finns polis från hela regionen på plats.

– Att evenemangen ska upplevas som trygga och säkra av publik och arrangörer är den övergripande målsättningen för polisens insatser, säger Mats Bergström, kommenderingschef och polismästare i polisområde Skaraborg. Vi arbetar främst genom att vara relationsskapande, samtidigt som vi sätter gränser när det behövs – till exempel när det gäller ungdomsfylleri och sexualbrott.

Förra året arrangerades Power Big Meet i Lidköping för första gången. Vardagslivet i staden påverkades inte i större grad under evenemanget, förutom när det gäller kollektivtrafiken. Arrangören av bilcruisingen har därför valt en kortare slinga i år, för att trafiken inte ska störas lika mycket.

– Vår förhoppning är att evenemangen i Skaraborg ska bli trevliga och minnesrika för både invånare och tillresande besökare. De resurser vi sätter in är väl anpassade för att klara uppgiften – utöver poliser i yttre tjänst har vi också förstärkning från regionen med trafikpolis och rytteri.

Här finns polisen under evenemangen
Under Power Big Meet finns vårt mobila poliskontor på Hovby flygfält under dagtid och poliser kommer också att cirkulera i centrala Lidköping. I Töreboda cirkulerar polisen på festivalområdet. Kontakta närmaste polis du ser om du behöver hjälp. Du kan även ringa oss via telefon 114 14. Om brottet är akut eller pågående – ring 112.

Cruisingregler på Power Big Meet
Här är information om trafikregler vid cruising.

Särskilda regler om alkoholförtärning under Power Big Meet
Lidköpings kommun har beslutat om särskilda regler för alkoholförtäring i centrala Lidköping. Förbudet gäller inte näringsidkare med särskilda utskänkningstillstånd.

 

Till toppen