Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Regeringsbeslut: Borås får polishögskola

Regionpolischef Klas Johansson

Klas Johansson, chef för polisregion Väst. Bild: Henrik Rylander

Högskolan i Borås blir det västsvenska lärosäte som får starta polisutbildning. I går, den 5 juli, kom det formella beslutet från regeringen.

Regeringen går efter polismyndighetens rekommendation att Högskolan i Borås har bäst förutsättningar att bedriva polisutbildning som uppdragsutbildning i västra Sverige.

Närheten till Göteborg och upparbetade avtal med Göteborgs universitet anses kunna säkra upp lärarresurser med specifik ämneskompetens.

På högskolan i Borås finns också både befintliga och planerade forskningsområden samt upparbetade kontaktnät, som kan komma polisutbildningen och polisforskningen till godo inom till exempel områdena våld i nära relation, hållbar strategisk samverkan kring socialt utsatta områden och transport- och trafiksäkerhet.

– Att vi nu får en polisutbildning i Väst stärker vår del av landet långsiktigt, säger regionpolischef Klas Johansson.

– Naturligtvis är det så att det kortsiktigt innebär att polisresurs tas i anspråk för utbildningen, men jag vet att det också är nyttigt och utvecklande för de medarbetare det gäller och för organisationen som helhet.

Planerad start av utbildningen är våren 2019. Cirka 145 platser för polisstudenter kommer att kunna erbjudas.

Till toppen