Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Två med koppling till kriminellt nätverk åtalas för grovt narkotikabrott

Bild1 +1

  • Bild1
    Skinnvästar av mc-modell. Två av västarna bars av de två misstänka männen.
  • Bild3
    På bilgolvet bakom passagerarsätet syns en av de tre påsar med kokain som polisen fann i bilen.
Bild /2

De tre männen kom till Göteborg för att medverka på en tillställning i Västra Frölunda. Kvar i sin parkerade bil lämnade de ett halvt kilo kokain.

Det var i mitten av mars som polisen hade uppsikt över en restaurang i Västra Frölunda med anledning av en tillställning i lokalerna. Tre män som parkerade sin bil i närheten av festlokalen väckte polisens intresse.

En av dem, en 21-åring, visade sig vara efterlyst och omhändertogs därför av polis. 21-åringen bar dessutom en skyddsväst samt en skinnväst av mc-modell märkt med ett känt kriminellt nätverks symbol.

– Kopplingen till nätverket gjorde att vi lite senare under kvällen ville titta närmare på bilen för att söka efter eventuella vapen, säger Mats Johansson, utredare vid spaningssektionen i polisområde Storgöteborg.

Vid husrannsakan i den parkerade bilen fann polisen inga vapen, men istället cirka 500 gram kokain paketerat i tre påsar.

21-åringen åtalas nu tillsammans med en 40-årig man vid Göteborgs tingsrätt, misstänkta för grovt narkotikabrott. Den tredje mannen i sällskapet är friad från misstankar. Samtliga av de tre männen är hemmahörande i Skåne. Rättegången inleds nästa vecka.

Till toppen