Vi har för tillfället problem med att lista våra polisstationer på webbplatsen. Använd istället sökfunktionen för att hitta kontaktuppgifter till och information om polisstationer.

Två med koppling till kriminellt nätverk åtalas för grovt narkotikabrott

Skinnvästar +1
  • Skinnvästar
    Skinnvästar av mc-modell. Två av västarna bars av de två misstänka männen.
  • Påsar med kokain i baksäte
    På bilgolvet bakom passagerarsätet syns en av de tre påsar med kokain som polisen fann i bilen.
Bild /2

De tre männen kom till Göteborg för att medverka på en tillställning i Västra Frölunda. Kvar i sin parkerade bil lämnade de ett halvt kilo kokain.

Det var i mitten av mars som polisen hade uppsikt över en restaurang i Västra Frölunda med anledning av en tillställning i lokalerna. Tre män som parkerade sin bil i närheten av festlokalen väckte polisens intresse.

En av dem, en 21-åring, visade sig vara efterlyst och omhändertogs därför av polis. 21-åringen bar dessutom en skyddsväst samt en skinnväst av mc-modell märkt med ett känt kriminellt nätverks symbol.

– Kopplingen till nätverket gjorde att vi lite senare under kvällen ville titta närmare på bilen för att söka efter eventuella vapen, säger Mats Johansson, utredare vid spaningssektionen i polisområde Storgöteborg.

Vid husrannsakan i den parkerade bilen fann polisen inga vapen, men istället cirka 500 gram kokain paketerat i tre påsar.

21-åringen åtalas nu tillsammans med en 40-årig man vid Göteborgs tingsrätt, misstänkta för grovt narkotikabrott. Den tredje mannen i sällskapet är friad från misstankar. Samtliga av de tre männen är hemmahörande i Skåne. Rättegången inleds nästa vecka.

Till toppen