Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

”Vi kommer aldrig att vika från vårt uppdrag”

- Situationen med skjutningar och dödligt våld i Malmö och Helsingborg är mycket allvarlig. Att kriminella visar sådan likgiltighet för andras liv och göra upp på våra gator kommer vi aldrig acceptera, säger Carina Persson, regionspolischef i Syd.

Efter senaste tidens våldsvåg i de västra delarna av regionen, Malmö och Helsingborg, är läget för polisen ansträngt.

- Vi inom polisen kommer att fortsätta att göra allt vi kan för att förhindra nya grova våldsbrott. Vi arbetar samtidigt intensivt med utredningen av brotten där totalt fem män har skjutits till döds de senaste veckorna, säger Carina Persson.

För att hantera den pressade situationen görs nödvändiga prioriteringar i hela regionen.

- Vi är helt eniga i regionens strategiska ledningsgrupp att hjälpas åt i arbetet mot det dödliga våldet. Läget är ansträngt i hela regionen och jag vill rikta ett stort tack till våra medarbetare som gör sitt yttersta för att medborgarna i Syd ska kunna känna trygghet där de bor och vistas, inte minst i Malmö.

Region Syd får också stöd från nationellt håll och från andra regioner, även om läget är ansträngt också på andra håll i landet.

- Vi tvingas till tuffa prioriterar och vi använder de resurser vi har så klokt vi kan, vi kommer aldrig att vika från vårt uppdrag. Vår uppgift är att varje dag, året om arbeta för att förhindra brott, lagföra de som är skyldiga och skydda våra medborgare. Det är ett stort, viktigt och många gånger utmanande uppdrag, säger Carina Persson. Hon fortsätter:

- För att lyckas med detta behöver vi arbeta tillsammans med andra. Att vända utvecklingen av grov kriminalitet och utanförskap är ett betydligt större uppdrag än polisens.

Till toppen