Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

67 nya poliser utexaminerade i Växjö

Polisstudenterna +2

  • Polisstudenterna
    De blivande poliserna. Bild: Polisen/Katarina Petersson
  • Patrik Oldin håller tal till polisstudenterna.
    Polisområdeschef Patrik Oldin håller tal till polisstudenterna. Bild: Polisen/Katarina Petersson
  • Utdelning av examensbevis.
    Utdelning av examensbevis. Bild: Polisen/Katarina Petersson
Bild /3

Fredagen den 15 juni gick 67 studenter från polisprogrammet vid Linnéuniversitetet i Växjö ut som färdiga polisassistenter.

Efter 5 terminers studier var det den 15 juni dags för examination. Högtidligheterna gick av stapeln i universitetets lokaler med representanter från Polismyndigheten och polisutbildningen samt anhöriga och vänner på plats.

Patrik Oldin, chef i Polisområde sydöstra Götaland, höll tal till studenterna. I sitt tal gratulerade han polisstudenterna och hälsade dem välkomna till Polismyndigheten.

– Ni har valt ett fantastiskt jobb. Jag tycker att det är det finaste man kan ha inom svensk statsförvaltning. Det är ett väldigt viktigt arbete som dessutom är variationsrikt, roligt, spännande, ibland fyllt av tragik och elände men man gör en skillnad. Ni kommer att göra skillnad i människors liv i princip varje dag, sa Patrik Oldin.

Patrik Oldin tackade all personal inblandad i polisutbildningen för väl utfört arbete, vände sig till anhöriga och vänner och sa att de ska känna sig stolta över det arbete som de polisstuderande kommer att utföra som poliser.

Slutligen vände sig Patrik återigen till polisstudenterna och sa att de skulle tro på sig själva och att de är bra rustade för polisyrket.

– Grattis och välkomna! Ni är efterlängtade och väldigt välkomna, sa Patrik Oldin.

Under ceremonin delades två pris för bästa uppsats ut. Det första gick till Lovisa Edlund för uppsatsen "Men, inte alla män". Det andra gick till Mikael Dahlén, Markus Andersson och Anders Johansson för uppsatsen "Att uppleva kränkning".

Efter utdelning av examensbevis blev det fanfar och slutligen nationalsången.

Till toppen