Tre avlidna efter skjutning i Malmö

Tre personer dödades och ytterligare tre skadades i samband med en skottlossning på Drottninggatan i Malmö under måndagkvällen. Polisen jobbar nu intensivt med dels förundersökningen och dels det trygghetsskapande arbetet.

Det var strax efter kl 20.00 på måndagkvällen som polis kallades till Drottninggatan med anledning av skottlossning. Tre personer dödades och tre skadades, samtliga är väl kända av polisen sedan tidigare och har kopplingar till grov organiserad brottslighet.

- Det handlar om kriminella som skadar andra kriminella. Vi jobbar mycket mot de grupperingarna som finns i Malmö och prioriterar det arbetet, säger polisområdeschef Stefan Sinteus.

En teknisk undersökning av brottsplatsen har genomförts och vissa fynd har gjorts. Polisen har knackat dörr i området, pratat med vittnen och funnits på plats för den som har information att lämna om händelsen.

- Vi tillsatte de resurser som krävdes för att säkerställa det initiala arbetet och tar nu utredningen vidare. Vi jobbar kraftfullt och uthålligt mot den kriminalitet som finns i Malmö. I det har vi också stort fokus på det trygghetsskapande arbetet, säger regionpolischef Carina Persson.

Tipsa polisen
Polisen önskar få in uppgifter om någon har sett eller hört någonting om händelsen. Kontakta oss via 114 14 om du har information att lämna, eller filmer och bilder från platsen som kan vara av intresse för oss.

Stödcentrum för allmänhet
Malmö stad har med anledning av händelsen öppnat ett stödcentrum dit Malmöbor kan vända sig för att få samtalsstöd. Polisen finns också på plats för att svara på frågor och ta emot information. Stödcentrumet finns på Djäknegatan 16 i Plattform Malmös lokaler, våning tre.

Stödcentret är öppet klockan 11.00-20.00 under tisdag den 19 juni samt klockan 10.00-20.00 onsdag den 20 juni och torsdag den 21 juni. Oroliga Malmöbor kan även ringa 040-34 92 92 eller 040-34 05 50 för samtalsstöd.

Till toppen