Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

BMW-tjuvar häktade – stöldgods kan nysta upp brottsvåg

Jönköpingspolisen har gripit två män som i går häktades misstänkta för att ha stulit utrustning från BMW-bilar i Habo, Nässjö och Tranås. Männen tros ingå i ett internationellt brottsnätverk specialiserade på BMW-stölder.

Det var i förra veckan som polisen fick in stöldanmälningar från BMW-ägare i Habo, Nässjö och Tranås. Jönköpingspolisen var beredd efter en liknande stöldvåg i Linköping och Norrköping veckorna innan.

– Genom spaningsinsatser kunde vi lokalisera några misstänkta personer. De vägrade att stanna när vi försökte stoppa deras bil för kontroll men efter ett kort förföljande i Forserum kunde vi gripa två män i 25-åldern under torsdagskvällen, säger tillförordnad utredningschef Mikael Leidefors.

Polisen fann stöldgods på flera platser

I männens bil fanns BMW-delar som misstänks vara stulna. Polisen har även hittat mer stöldgods som kan kopplas till de häktade männen. Det handlar om airbags, navigeringssystem, rattar, instrumentpaneler och övrig utrustning till BMW-bilar.

De misstänkta BMW-tjuvarna häktades under måndagen på sannolika skäl misstänkta för stöld.

– I den fortsatta utredningen jobbar vi med att försöka knyta stöldgodset till fler liknande stölder i Jönköpingsområdet och i övriga landet. Därför vill vi gärna få in tips och iakttagelser från allmänheten, även eventuella foton eller filmer, säger Leidefors.

Här skedde stölderna

4-5/6 Nässjö
5-6/6 Habo
6-7/6 Tranås

Männen färdades i en silverfärgad Renault Megane. Iakttagelser av bilen i andra områden är också av intresse för polisen.

BMW-stölder

De senaste åren har polisen uppmärksammat stölder av utrustning från BMW-bilar i hela landet. Stölderna sker periodvis i vissa geografiska områden och flyttar sedan vidare. Stöldgodset förs vanligtvis ut ur Sverige och säljs vidare som reservdelar i Europa.

Tillsammans med tullen och kustbevakningen arbetar polisen med ett regeringsuppdrag för att förstärka bekämpningen av internationella brottsnätverk som begår stölder i Sverige. Nyligen lämnades den första delredovisningen in.

Till toppen