Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Klas Johansson blir ny regionpolischef i Väst

Klas Johansson

Bild: Lars Hedelin

Rikspolischefen Anders Thornberg har utsett Klas Johansson till ny chef för Polisregion Väst.

Klas Johansson är i dag tillförordnad regionpolischef i Väst och har innehaft funktionen i tre månader.

– Jag är stolt över att ha fått rikspolischefens förtroende och jag kommer att göra allt som står i min makt för att regionen ska fortsätta att vara väl framme i arbetet för att öka tryggheten och minska brottsligheten, säger Klas Johansson.

– Vi har en bra verksamhet, inte minst när det handlar om metodutveckling och att vara drivande i samarbete med övriga aktörer i våra utsatta områden.

Klas Johansson brinner för ytterligare en stor fråga: polisen ska vara en attraktiv arbetsgivare och se till att locka till sig nya medarbetare men också att jobba hårt för att behålla de medarbetare som redan finns. Arbetsmiljön, både den fysiska och den psykosociala är viktig, liksom en uppvärdering av polisyrket som ska synas i lönekuvertet.

Hans ledningsfilosofi handlar om tillit och förtroende, vilket bland annat innebär att tillvarata medarbetarnas goda idéer och kunskap inom sina specialområden och få dem att komma med initiativ om hur verksamheten bäst bör bedrivas i regionen.

– ­Medarbetarna skapar polisen. Att de har en god arbetsmiljö och att de blir lyssnade på är en förutsättning för att de ska kunna göra ett bra arbete, oavsett var i organisationen de arbetar, säger Klas Johansson.

Klas Johansson efterträdde den tidigare regionpolischefen i Väst, Klas Friberg, den 12 mars i år. Han lämnade då sin tjänst som regionpolischef i Nord. Han har tidigare varit länspolismästare i Skåne och i Halland och har en 36-årig polisiär karriär bakom sig.

Till toppen